Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Walibi Holland

Video: Eddie de Clown zoekt het randje op in nieuwe Walibi-show

09-10-2023, 11.37 uur

De nieuwe show van Eddie de Clown in Walibi Holland is bizar, vulgair en lachwekkend tegelijk. Bezoekers van de Halloween Fright Nights worden in scare zone Festival of Freaks tussen 18.00 en 23.00 uur getrakteerd op een doorlopend programma. Hoogtepunt is de introductie van een nieuw personage: Ed de Clown, een grofgebekte lilliputter.

Met de freakshow gaat het pretpark terug naar de basis: Eddie de Clown is na zestien jaar weer een maniakale circusartiest, die niet alleen onbeschofte grappen maakt en toeschouwers voor paal zet, maar ook op geheel eigen wijze ballonnen vouwt en een buikspreekpop tevoorschijn haalt.

De buikspreekpop werd gemodelleerd naar Eddie zelf, inclusief het kostuum dat hij droeg bij zijn allereerste voorstelling in 2007. Het resulteert in een schizofreen gesprek, waarbij de mini-Eddie opvallend kritisch is op de manier waarop de clown zich de afgelopen jaren geprofileerd heeft. De act krijgt een absurde en hilarische wending als de pop plotseling verandert in een echt mens: Ed, gespeeld door acteur Edwin Alofs.

Kneitervals
Hij komt in de showblokken op meerdere momenten terug. Zo verzorgt Ed een kneitervals "muzikaal intermezzo" met toeters en een blokfluit. Ook schiet hij grote broer Eddie te hulp als een ballonnenact niet loopt zoals gepland. De rest van het programma bestaat uit optredens van zangeres Emmaly Brown, vuurspuwer Flor Expeels, slangenmens Jael Sarthou, jongleur David Severins en dansers.

Laatstgenoemde jongleert met messen én een werkende kettingzaag. Walibi nam het festivalterrein de afgelopen maanden onder handen: er kwamen nieuwe bouwwerken en decoraties, waaronder een grote loopbrug. Die wordt tijdens meerdere acts gebruikt, waardoor het publiek vooraf nooit weet waar artiesten zullen opduiken.

Oude bekenden
Voor het produceren van de Eddie-show schakelde Walibi een andere partij in: De Artiestenvilla, een zusterbedrijf van Aniba Entertainment. De creatie en regie zijn in handen van Jeffrey Erens, Johnny Ruisch en Michael de Vriend. Erens en Ruisch zijn oude bekenden van het attractiepark. Zestien jaar geleden stonden zij aan de wieg van het succes van Eddie de Clown.Download de Looopings-app voor iPhone of Android en ontvang meldingen bij breaking news
Meer Walibi Holland
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be