Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Avonturenpark Hellendoorn

Avonturenpark Hellendoorn verplaatst opening nieuwe achtbaan RidderStrijd naar 2024

03-10-2023, 18.49 uur

Bezoekers van Avonturenpark Hellendoorn kunnen dit jaar definitief geen ritje meer maken in de nieuwe achtbaan RidderStrijd. Het Overijsselse attractiepark verwacht dat de spinning coaster pas geopend kan worden bij de start van het nieuwe seizoen, in het voorjaar van 2024. Dat meldt een woordvoerder aan Looopings.

Hellendoorn sukkelt al geruime tijd met de attractie, die eigenlijk open had moeten gaan in het voorjaar 2022. De ingebruikname liep vertraging op nadat keuringsinstantie TÜV de opdracht gaf om de constructie te verstevigen. Het wachten op onderdelen duurde erg lang. Vervolgens nam ook het modificeren van de baan veel tijd in beslag.

Daarvoor schakelde Hellendoorn de gespecialiseerde firma Most Revisie in. Begin dit jaar werd de baan grotendeels afgebroken. "RidderStrijd zal openen in de zomer van 2023 en wordt fantastisch", beloofde de toenmalige marketingdirecteur in april 2023. Ook die deadline werd niet gehaald: de zomer kwam en ging, maar de coaster bleef dicht.

Niet op tijd
Inmiddels is Most Revisie alsnog begonnen met de heropbouw. Over enkele weken moet RidderStrijd weer compleet zijn, zodat de definitieve keuring kan plaatsvinden. Dat moment komt echter niet meer op tijd voor seizoen 2023. Avonturenpark Hellendoorn is dit jaar nog geopend tot en met zaterdag 4 november. Het nieuwe seizoen start eind maart 2024.

RidderStrijd is een tweedehands achtbaan, afkomstig uit Mexico. Het attractietype komt ook veelvuldig voor op de Nederlandse kermis. Toch zijn er veel verschillen met de kermismodellen, zegt de woordvoerder. "Sinds 2022 gelden strengere veiligheidsnormen voor achtbanen die nog niet eerder gekeurd waren in Nederland", legt hij uit.

Beugelsysteem
"Dat is ook de reden van de vertraging. Je zult bijvoorbeeld zien dat er gebruik wordt gemaakt van evacuatieplatforms en een andere structuur voor de ondersteuningen." Verder kwam er een nieuw beugelsysteem, een nieuw besturingssysteem en gebruikt men een nieuw type sensoren. Volgens Hellendoorn is de achtbaan dankzij de aanpassingen een stuk toekomstbestendiger.

"We zijn er trots op hoe de baan er straks bij ligt: we hebben de constructie voor de komende twintig jaar aangepakt." Hellendoorn greep de vertraging aan om nog wat zaken toe te voegen. Zo komen er twee extra geluidseffecten in de baan: bij het starten van het draaien van de gondels en bij het einde van de rit.

Meer Avonturenpark Hellendoorn
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be