Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Uitgelekte foto's: Efteling-achtbaan Vogel Rok met de lampen aan

02-10-2023, 23.19 uurBeeld: @illegal.themepark

Normaal gesproken zien Efteling-bezoekers geen hand voor ogen in de donkere achtbaan Vogel Rok. Op nieuwe afbeeldingen is de bekende rollercoaster te zien met de verlichting aan. De bijzondere fotoreeks verscheen vandaag op een TikTok-account met de toepasselijke naam Illegal Theme Park. Een groot deel van de plaatjes werd nog nooit eerder gepubliceerd.

De uitgelekte foto's geven niet alleen informatie over het baanverloop van de populaire attractie: ook de decoraties en speciale effecten zijn zichtbaar. Zo zien we een grote ventilator en een rookmachine op de liftheuvel, evenals de slangenkop die treinen normaal gesproken als het ware opslokt.

De gieren naast het hoogste punt van de baan hangen aan kabels aan het plafond. Ook de reusachtige Rok op een eiland komt duidelijk in beeld. Hij strekt zijn vleugels met behulp van kabels. Via TikTok zijn de foto's in een paar uur tijd al duizenden keren bekeken.

Topsnelheid
Vogel Rok is een 643 meter lange en 20 meter hoge overdekte familieachtbaan van de Limburgse fabrikant Vekoma, geopend in 1998. De topsnelheid bedraagt 65 kilometer per uur. Voor de lay-out is Lex Lemmens verantwoordelijk, voormalig chef van de technische dienst. Ton van de Ven bedacht het thema.

Sinds maandag 18 september is Vogel Rok dicht voor onderhoudswerkzaamheden. De Efteling verwacht dat de achtbaan op zaterdag 28 oktober heropend kan worden. Er zijn geen grote thematische veranderingen aangekondigd. Wel staat de entree volledig in de steigers.

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be