Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
WiPlay Beusichem

Nieuw in Nederland: kartbaan met interactieve videoprojecties

05-12-2023, 15.25 uur

In Utrecht is sinds kort een hypermoderne kartbaan te vinden. Wie is uitgekeken op normale karttracks, kan vanaf nu BattleKart uitproberen: een kartbaan die gebruikmaakt van interactieve videoprojecties. Elektrisch karten wordt gecombineerd met augmented reality.

Dankzij geavanceerde projecties op de vloer wanen de karters zich in een videogame, met virtuele obstakels. Het dragen van een pak of een helm is niet nodig. In landen als België, Frankrijk en Duitsland heeft BattleKart al meerdere vestigingen. Sinds eind november kan het concept ook in Nederland uitgeprobeerd worden.

Het Utrechtse entertainmentcomplex WiPlay Beusichem heeft de landelijke primeur. Naast karten kunnen bezoekers daar onder meer padellen, squashen en bowlen. De kartbaan werd gebouwd in een voormalige tennishal. Ook op zijwanden verschijnen projecties.

BattleSnake
Bijzonder is dat er verschillende soorten games mogelijk zijn. Naast een klassieke race met een virtuele route (BattleRace) kan bijvoorbeeld gekozen worden voor voetballen met karts (BattleFoot) of poolbiljart met karts (BattlePool). Andere varianten zijn BattleColor, BattleSnake en BattleVirus.

Daarnaast introduceert men regelmatig seizoensgebonden opties, bijvoorbeeld rond Halloween en Kerstmis. De karts reageren op elkaar en op de projectie-effecten. Op het stuur bevinden knoppen om virtueel te schieten. Een YouTube-video van een andere locatie laat zien hoe BattleKart precies werkt.

Ice Mountain
De Nederlandse exploitatierechten zijn in handen van het bedrijf achter Ice Mountain Adventure Park, een Belgische skihal met aanverwante activiteiten. Manager Nick Dubois verwacht dat er in Nederland uiteindelijk plek is voor zo'n twaalf BattleKart-locaties. Hij zoekt daarvoor naar bestaande hallen van minimaal 30 bij 60 meter.Bezoek onze webshop op Pretparkwinkel.nl
Meer nieuws
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be