Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Efteling ontdekt bijennest bij groot onderhoud aan Doornroosje

02-10-2023, 15.50 uur

Bij het opknappen van het sprookje van Doornroosje heeft de Efteling een bijennest aangetroffen. In één van de torens van het kasteel bleek een bijenvolk te zitten. Dat meldt het attractiepark in een bericht op social media. Men besloot de insecten niet aan hun lot over te laten.

"Daarom trok Efteling-ingenieur Berno Lievers afgelopen zaterdag in alle vroegte zijn imkerpak aan", laat de Efteling weten. "Heel voorzichtig brak hij een deel van de torenmuur af om het hele bijennest te onthullen." Lievers wist de bijenkolonie te redden.

Hoe ging dat in zijn werk? "Eén voor één haalde hij de honingraten uit de toren en plaatste deze met de bijen in de nieuwe korf. De bijen zijn zorgvuldig verplaatst naar een nieuw verblijf." Dat bevindt zich buiten het park, vult een woordvoerder aan.

Steigers
In het Sprookjesbos werd afgelopen maand begonnen met groot onderhoud aan het tientallen jaren oude kasteel. Het bouwwerk komt volledig in de steigers te staan om alle scheuren in de muren te kunnen herstellen. Waarschijnlijk zijn de werkzaamheden begin volgend jaar afgerond.

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be