Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Phantasialand

Bizarre foto's: dumpplaats vol oude Phantasialand-poppen

01-10-2023, 09.57 uurBeeld: @1_InsaneGenius

Benieuwd wat er is gebeurd met de decors van verdwenen Phantasialand-attracties? Een deel van de rekwisieten uit de gesloopte darkrides Hollywood Tour en Silbermine blijkt te gedumpt te zijn op een veldje in Seibersbach, een plaats in de deelstaat Rijnland-Palts. Dat is te zien op foto's die verschenen op X, het voormalige Twitter.

Een gebruiker met de naam Dr. Dr. Ge publiceerde de beelden vanochtend. "Gisteren vond ik per toeval oude onderdelen van de Hollywood Tour", schrijft hij. "Hitchcock is geen dag ouder geworden." Een animatronic van filmregisseur Alfred Hitchcock verwelkomde bezoekers vroeger in het station van de bootjesdarkide.

"Ik heb geen idee hoe deze componenten terechtkwamen in een klein dorpje in Rijn-Hessen", aldus de auteur. "Misschien is het een verzamelaar?" Op die vraag kwam nog geen antwoord. Naast een heleboel gehavende poppen tonen de bizarre plaatjes ook een bootje van Hollywood Tour en karretjes van Silbermine.

Klugheim
Silbermine was open tussen 1984 en 2014. Bezoekers maakten een langzaam ritje door westernscènes in Mexicaanse sferen. Bijna tien jaar geleden moest de attractie plaatsmaken voor het themagebied Klugheim, met de achtbanen Taron en Raik.

Hollywood Tour, geopend in 1990, draaide om verschillende iconische filmscènes. Phantasialand heeft de darkride in de zomer van 2020 stilletjes gesloten, naar verluidt vanwege waterschade. De sluiting is nooit officieel aangekondigd, maar inmiddels zijn de scènes leeggehaald. Het is afwachten wat het Duitse pretpark met de locatie gaat doen.

Meer Phantasialand
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be