Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Avonturenboerderij Molenwaard

Zuid-Hollands vakantiepark past parademuziek aan vanwege gelijkenissen met Disney

03-10-2023, 23.52 uur

Entertainmentbedrijf Van Hoorne gaat de muziek van een parade aanpassen. De reden: oplettende luisteraars hoorden vleugje Disney in de soundtrack. Het gaat om de tune van de Fien & Teun Parade in Vakantiepark Molenwaard, gelegen in de Zuid-Hollandse streek Alblasserwaard.

Het vakantiepark is eigendom van Van Hoorne. Ook al het entertainment wordt door het bedrijf geproduceerd, inclusief de muziek. Toch klonk tot nu toe een bekende pretparkmelodie in de parade, die draait om boerderijbewoners Fien en Teun. Disney-fans herkenden de deuntjes van Disney's Fantillusion, de voormalige avondparade van Disneyland Paris.

"Het zijn zes maten waarvan je zou kunnen denken dat het gebaseerd is op Disney", reageert directeur Michael van Hoorne in gesprek met Looopings. "Het is niet helemaal hetzelfde: er zit een melodieus verschil in. Maar dat het erop lijkt, is natuurlijk niet de bedoeling."

In eigen huis
De eigenaar benadrukt dat het slechts gaat om twaalf seconden in een muziekstuk van negen minuten. "Het is nooit de bedoeling geweest om het op elkaar te laten lijken. We wilden parade-achtige muziek met een bepaald gevoel erin, maar wel iets authentieks. Wij maken alles in eigen huis, met onze eigen componisten."

Hoewel de Fien & Teun Parade al een tijdje draait, kwam er nooit eerder commentaar op de Disney-melodie. Een filmpje op Instagram bracht afgelopen weekend wel reacties teweeg. "Heel goed dat men zo scherp is", zegt Van Hoorne. Deze week wordt het Disney-stukje weggehaald. "Om de schijn te vermijden."Meer Avonturenboerderij Molenwaard
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be