Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Drouwenerzand Attractiepark

Attractiepark Drouwenerzand gebruikt bekertjes van achtbaanbouwer Vekoma

06-10-2023, 14.44 uur

Pretparkfans zullen raar opkijken bij het nuttigen van een drankje in het Drentse pretpark Drouwenerzand. Het attractiepark maakt gebruik van een all-inclusive-formule, waarbij bezoekers zelf onbeperkt limonade mogen pakken. De drankjes worden op dit moment geserveerd in bekers van achtbaanbouwer Vekoma.

Dat is opvallend, omdat in Drouwenerzand geen enkele attractie staat die van Vekoma afkomstig is. Toch slingeren in het park tegenwoordig talloze Vekoma-bekertjes rond. Is het een aanwijzing dat de Limburgse fabrikant binnenkort voor Drouwenerzand aan de slag gaat? Of is Vekoma de nieuwe sponsor van het park?

Niets is minder waar, vertelt een woordvoerster van Drouwenerzand aan Looopings. Het gaat om een vergissing van de leverancier van de kartonnen bekertjes. "De bekerleverancier heeft deze per ongeluk gestuurd", zegt de voorlichtster. "We begrijpen de verwarring en konden er zelf ook wel om lachen, maar het is dus puur toeval." De Vekoma-bekers worden wel gewoon gebruikt.

Efteling
Vekoma is bekend als de bouwer van bijvoorbeeld de Python en Vogel Rok in de Efteling, Xpress: Platform 13 en Speed of Sound in Walibi Holland, Booster Bike en Toos-Express in Toverland, Cobra en Loup-Garou in Walibi Belgium, F.L.Y. en Colorado Adventure in Phantasialand, Jimmy Neutron's Atomic Flyer en Iron Claw in Movie Park Germany en Big Thunder Mountain en Space Mountain in Disneyland Paris.

Drouwenerzand wil volgend jaar een nieuwe achtbaan neerzetten om de bestaande rollercoaster Jungle te vervangen, maar daarvoor heeft de directie een Italiaanse leverancier op het oog. Binnenkort moet een attractie van de Duitse leverancier Inno-Heege opengaan: Drifter.

Meer Drouwenerzand Attractiepark
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be