Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Spider-Man duikt plotseling op in de Efteling: personeel grijpt in

29-09-2023, 14.34 uur

Efteling-bezoekers konden vandaag onverwachts een bijzonder personage tegenkomen. Niemand minder dan Marvel-superheld Spider-Man was aanwezig in het Brabantse attractiepark. Het ging uiteraard niet om een officiële vertolking, maar om een ludieke actie van een groep vrienden.

Zij lieten iemand rondlopen in een professioneel Spider-Man-pak, als onderdeel van een vrijgezellenfeest. De gelegenheidsmascotte poseerde bij de bouwschuttingen naast de nieuwe Efteling-attractie Danse Macabre. Vervolgens liep hij via Baron 1898 naar De Vliegende Hollander.

Daar werd de Spider-Man aangesproken door een Efteling-medewerkster. Zij reageerde op coulant wijze: de man mocht het kostuum nog even aanhouden, om zo de opdracht van het vrijgezellenfeest uit te kunnen voeren. Daarna moest de outfit alsnog uit.

Parkreglement
In het parkreglement van de Efteling is een regel opgenomen over het dragen van dergelijke pakken. "Als je aanstootgevend gekleed bent of zodanig verkleed bent dat je geassocieerd of verward kan worden met Efteling-entertainment of met een Efteling-medewerker, dan behouden wij ons het recht je de toegang tot het park te ontzeggen", luidt de tekst.

Elders in Europa loopt wel een officiële Spider-Man rond, namelijk in het Marvel-themagebied van Disneyland Paris. Daar heeft het filmpersonage sinds vorig jaar ook zijn eigen attractie: Spider-Man W.E.B. Adventure.

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be