Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Movie Park Germany

Halloween van start in Movie Park Germany: nieuwe spookhuizen met een twist

02-10-2023, 16.46 uur

Movie Park Germany heeft twee nieuwe spookhuizen neergezet met een twist. Een bezoek aan haunted house Murder Museum - The Art of Killing neemt een onverwachte wending als één van de museumgasten plotseling een moordenaar blijkt te zijn. En in spookhuis Final Stop komen bezoekers terecht in donkere tunnels vol speciale effecten. Groepen worden van elkaar gescheiden.

Tijdens een rustige rondleiding door het Murder Museum zorgt een bezoeker - eigenlijk een acteur die in het complot zit - voor een hectische situatie. Gasten komen vervolgens terecht op allerlei bekende moordlocaties, waarbij ze ook moeten klimmen en klauteren. Zo is één van de kamers alleen bereikbaar via een raam.

Verder moet gekropen worden door een smalle gang. Het museumbezoek eindigt in een cel, waar één van de gasten apart genomen wordt. Diegene belandt op de elektrische stoel, terwijl de rest van het gezelschap toekijkt. Acteurs deinzen er niet voor terug om zeer hardhandig met het publiek om te gaan.

Hostel
Movie Park liet zich voor de scènes inspireren door waargebeurde verhalen. In de wachtrij en de kamers komen authentieke feiten, krantenartikelen en beelden terug. Het Murder Museum verrees op de voormalige plek van spookhuis Hostel. Na een twee maanden durende verbouwing zijn de decors van de voorganger nauwelijks nog te herkennen.

Final Stop, gebouwd onder de tribune van de stuntarena in Studio 6, is waarschijnlijk het meest indrukwekkende en gedetailleerde spookhuis van Movie Park tot nu toe. Op een relatief klein oppervlakte werd een ingenieus gangenstelsel aangelegd, waardoor bezoekers zich wanen in een verlaten metrostation in Los Angeles.

Below
Daar moeten ze op zoek naar een vermist persoon. Voor de decors heeft Movie Park goed gekeken naar spookhuis Below in Walibi Holland: meerdere elementen uit dat haunted house - zoals het kruipen door tunnels en het gebruik van water - komen hier terug. Ook de wachtrij van Walibi-achtbaan Xpress: Platform 13 lijkt een inspiratiebron geweest te zijn.Eén van de meest opvallende decorstukken is een animatronic van een gigantische rat. Bijzonder is verder dat de aanwezigen in de ontvangstruimte helmen aangereikt krijgen. Sommige helmen zijn uitgerust met een vooraf geprogrammeerd lampje. De verlichting valt op vaste momenten uit, waardoor waaghalzen hun weg moeten zoeken in het donker.

Hillbilly Town
Beide spookhuizen zijn alleen geopend tijdens het Halloween Horror Festival, dat plaatsvindt op 25 dagen in de periode tot en met 12 november. Binnen mag niet gefotografeerd of gefilmd worden. De scare zones Acid Rain, Fear Pier en Horrorwood Boulevard keerden dit seizoen terug. The Dead West, bij vrijevaltoren The High Fall, werd getransformeerd tot Hillbilly Town.

Spookhuis The Curse of Chupacabra kreeg een nieuwe opzet: als er geen storingen optreden, kunnen bezoekers halverwege de horrorbeleving een donker ritje maken in de simulator van de attractie The Lost Temple. Ook walkthrough Circus of Freaks - verplaatst naar themagebied Fear Pier - bevat nu een attractie: sommige bezoekers worden uitgekozen om een ritje te maken in draaiend schommelschip Stormy Cruise. In spookhuis Secrets of St. Elmo zijn de interactieve lampjes verwijderd.

Eerbetoon
Van parkmascotte S.A.M. - een pratende filmklapper - bestaat voortaan ook een monsterlijke versie. Videoprojectieshow Horrorwood Rises kent een nieuw einde, met een eerbetoon aan het 25-jarig bestaan van het halloweenfestival. Het entertaimentaanbod bestaat verder uit dj Max Bering, theatershow Madhouse - Insanity Lives Here, een hypnoseshow van Stephan Nölle en straattheateract Wallfahrer. Er werd ook geïnvesteerd in nieuwe lichteffecten en nieuwe entreeborden voor de spookhuizen, in bioscoopstijl.Download de Looopings-app voor iPhone of Android en ontvang meldingen bij breaking news
Meer Movie Park Germany
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be