Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Nieuwe dive coaster Efteling volgend jaar open

18-04-2014, 07.37 uur

Efteling-directeur Fons Jurgens laat er geen gras over groeien. Op zijn eerste officiële werkdag kondigt de nieuwe directeur een mega-achtbaan aan met een enorme steile vrije val van zo'n 90 graden.

Passagiers duiken recht naar beneden 37,5 meter de diepte in. De zogenaamde 'dive coaster' van de illustere Zwitserse achtbaanbouwer Bolliger & Mabillard gaat 18 miljoen euro kosten. Binnenkort beginnen de bouwwerkzaamheden. Daar is haast bij, want de opening staat gepland voor het zomerseizoen van 2015.

Met de gedurfde investering opent de Efteling de jacht op stoere tieners tussen 10 en 15 jaar. Over het thema en de locatie is nog niets bekend.

Dive coasters zijn in Europa niet uniek: collegaparken Alton Towers (Engeland) en Heide Park (Duitsland) hebben al zo'n baan staan. Het Italiaanse Gardaland opent een dive coaster in 2015, tegelijkertijd met de Efteling.Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be