Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Tivoli Gardens

Deens pretpark maakt meetpalen inclusiever

30-09-2023, 12.26 uur

Het Deense pretpark Tivoli heeft het uiterlijk van de meetpalen bij de attracties gewijzigd. De decoraties worden gebruikt om de minimumlengtes aan te duiden, zodat bezoekers kunnen zien of ze lang genoeg zijn om een ritje te maken.

In het verleden oogden de palen als een witte man die zijn arm uitstrekt. Omdat het attractiepark in Kopenhagen inclusiviteit tegenwoordig hoog in het vaandel heeft staan, vond het management het tijd voor een nieuw ontwerp.

Voortaan gebruikt men figuren van verschillende geslachten en afkomsten. Dat valt in de smaak: bij de uitreiking Danish Rainbow Awards won Tivoli onlangs de zogeheten Erhvervsprisen, een award bedoeld voor een bedrijf dat inclusiviteit promoot op de werkvloer.

Bezoek onze webshop op Pretparkwinkel.nl
Meer Tivoli Gardens
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be