Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Walibi Holland

Video: Eddie de Clown en Vieze Jack samen op het podium voor eenmalige Lachspektakelshow

01-10-2023, 11.13 uur

Fans van Eddie de Clown hebben dit weekend kunnen kijken naar een bijzonder optreden. De mascotte van de Halloween Fright Nights in Walibi Holland presenteerde op vrijdag- en zaterdagavond zijn eigen Foute Party. Dat mondde uit in een chaotisch spektakel vol schunnigheid, taarten en bier. De clown kreeg gezelschap van feestzanger Vieze Jack.

Voor doorgewinterde Walibi-fans was dat een feest der herkenning. De twee werkten in een ver verleden al eens met elkaar samen, voor het laatst in 2010. Dat was te merken: tijdens hun melige act bleken de artiesten nog steeds uitstekend op elkaar ingespeeld. Ze konden hun lach nauwelijks bedwingen. De hereniging stond in het teken van onderbroekenlol en zelfspot.

Onder de noemer Lachspektakelshow bracht het gelegenheidsduo een onaangekondigde voorstelling doorspekt met cynische humor, waarbij Jack een te klein acrobatenpak aangemeten kreeg. Toen een bordenact jammerlijk mislukte, besloten Eddie en Jack samen een tune en een lied te zingen. Ook stond een absurde quiz op het programma, waarvan de spelregels nooit helemaal duidelijk werden.

Mayonaise
Wel werden de kandidaten onder handen genomen met lippenstift, ketchup, poeder, mayonaise, taarten en scheerschuim. Daarnaast traden Ronnie Ruysdael en Lamme Frans op. Laatstgenoemde moest zijn optreden stilleggen toen met confetti een lampenkap van het plafond geschoten werd, tot hilariteit van het publiek.

Verder presenteerde hij samen met Eddie een drinkwedstrijd met twee vrouwelijke toeschouwers, die niet helemaal liep zoals gepland. Walibi had ook gezorgd voor enkele scare actors, als voorproefje op de halloweensfeer. Volgende week beginnen de Fright Nights.

Videocompilatie
Op YouTube is een uitgebreide videocompilatie van de avond te zien. Eddie's Foute Party vond plaats in Walibi's conferentiecentrum, na sluitingstijd van het attractiepark. Het evenement duurde op beide dagen van 18.00 tot 23.00 uur. Op vrijdagavond was het opvallend rustig. Voor zaterdagavond waren meer kaarten verkocht: toen was de zaal wel helemaal uitverkocht. Tickets kostten 39 euro, inclusief parkeren en een dagje pretpark.Download de Looopings-app voor iPhone of Android en ontvang meldingen bij breaking news
Meer Walibi Holland
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be