Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Momentum Leisure

Nederlandse investeerder werkt aan concept voor Tomorrowland-waterpark

29-09-2023, 14.05 uur

Muziekfestival Tomorrowland wil zich mengen in de recreatiewereld. Nadat eerder al een Tomorrowland-achtbaan openging in Plopsaland, wordt nu gewerkt aan meer Tomorrowland-concepten voor de toeristische industrie. Een zwemparadijs behoort tot de mogelijkheden.

In samenwerking met de Nederlandse investeerder Momentum Leisure worden achter de schermen nieuwe concepten voorbereid. Eén van de opties die op tafel ligt, is een Tomorrowland-waterpark. Mogelijk kan over een tijdje gezwommen worden in de sfeer van het beroemde dance-evenement.

Daarvan zijn online ontwerpen verschenen van illustrator Kurt Heerman. Meer informatie ontbreekt momenteel nog. Een woordvoerder van Momentum Leisure laat weten dat het project nog niet 100 procent concreet is. De beschikbare tekeningen zouden in ieder geval niet actueel meer zijn. Op een later moment geeft men meer duidelijkheid over de plannen.

Aandelen
Momentum is grootaandeelhouder van de Poolse Majaland-pretparken Majaland Kownaty en Majaland Warsaw. Aan laatstgenoemde locatie wordt nog een waterpark toegevoegd. Volgend jaar volgt een derde attractiepark: Majaland Gdansk. De Plopsa Group bezit 21 procent van de aandelen.

Tomorrowland is een grootschalig openluchtfestival dat jaarlijks plaatsvindt in de provincie Antwerpen. In juli 2023 kwamen er 400.000 bezoekers op af. Zij konden kijken naar meer dan zeshonderd dj's op veertien verschillende podia. Het evenement staat bekend om de uitbundige decoraties. Zo oogde het hoofdpodium de afgelopen editie als een sprookjeskasteel van 43 meter hoog en 160 meter breed.

Spinning coaster
Het festivalthema vormde in 2021 de basis voor een volledig Tomorrowland-gebied in Plopsaland De Panne, met als hoogtepunt de gelanceerde spinning coaster The Ride to Happiness by Tomorrowland. In het Duitse Plopsa-park Holiday Park moet over enkele jaren een Tomorrowland-zone openen, ook met een grote achtbaan.Meer Momentum Leisure
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be