Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Fantasiana Erlebnispark Straßwalchen

Attractiebouwer Mack Rides levert nieuwe achtbaan aan Oostenrijks pretpark

28-09-2023, 13.35 uur

Het Oostenrijkse attractiepark Fantasiana heeft de bekende Duitse leverancier Mack Rides ingeschakeld voor het bouwen van een nieuwe achtbaan. In 2025 opent het pretpark een rollercoaster van het type stryker, een geëvolueerde versie van het bigdipper-model.

Een voorbeeld van een bigdipper is Lost Gravity (2016) in Walibi Holland. De eerste stryker coaster opent volgend jaar in het Duitse Europa-Park onder de noemer Voltron Nevera. Een jaar later volgt dus Fantasiana Erlebnispark Straßwalchen. In een promotievideo zijn al beelden van een onride-simulatie te zien.

"Omdat we zelf een familiebedrijf zijn, is het nog leuker om samen te werken met een ander familiebedrijf", schrijft Michael Mack op social media. "Mack Rides is trots om de handen ineen te slaan met het Oostenrijkse Fantasiana Erlebnispark om een op maat gemaakte stryker te leveren voor 2025."

Afgebroken
Fantasiana spreekt zelf over "een grote transformatie". Wild Train, een familieachtbaan van de Russische leverancier Pax, wordt afgebroken om plaats te maken voor de nieuwe coaster. "Daarmee omarmen we het motto: hoger, verder, sneller", aldus het park. Wild Train opende in 2005. De attractie zal voor het laatst geopend zijn in het najaar van 2024.Meer Fantasiana Erlebnispark Straßwalchen
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be