Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Disneyland Paris

Disneyland Paris telt bomen voortaan als attracties

26-09-2023, 21.13 uur

Disneyland Paris heeft er in één klap dertien nieuwe attracties bijgekregen. Althans, als we de officiële Disneyland-app mogen geloven. De nieuwe versie van de smartphone-applicatie telt bijzondere flora in het Disney-resort voortaan mee als attracties. Zo steeg het totale aantal attracties plotseling van 56 naar maar liefst 69 stuks.

Wie op de kaart van het Disneyland Park kijkt, ziet dat het attractiesymbool nu ook gebruikt wordt voor een groot aantal bomen en planten. Het gaat bijvoorbeeld om bamboe in themagebied Adventureland, een valse christusdoorn in parkdeel Frontierland en een Wollemia-boom in Discoveryland.

Ook de vierkante bomen bij het kasteel van Doornroosje zijn volgens Disneyland Paris een attractie, net als een rijstpapierplant bij Pirates of the Caribbean en een meidoorn bij Big Thunder Mountain. De reden van de aanpassing is niet duidelijk. Op de kaart zijn de attracties onderdeel van een "botanische wandeling" in de categorie Earth Month. Earth Month valt echter in april.

Lengte-eisen
Omdat de bomen geclassificeerd worden als attracties, bevat de omschrijving steeds automatisch informatie over lengte-eisen. Goed nieuws: de groene attracties zijn geschikt voor personen van alle lengtes. Opvallend genoeg bevinden alle aangeduide bomen zich in het Disneyland Park. In het naastgelegen Walt Disney Studios Park is kennelijk geen noemenswaardig groen te vinden.

Voor Disney-fans is de wijziging zowel komisch als frustrerend. Zij klagen al jaren dat het Disneyland Park nieuwe attracties kan gebruiken: de laatste grote nieuwe attractie - Buzz Lightyear Laser Blast - opende in 2006. Dat is meer dan zeventien jaar geleden. Nu vliegt het aantal attracties omhoog, maar niet op de manier die fans voor ogen hadden.Bestel de exclusieve Looopings Podcast-pin via Pretparkwinkel.nl
Meer Disneyland Paris
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be