Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Leveranciers

Villa Volta in het klein: Brits bedrijf presenteert compact draaiend huis

27-09-2023, 15.43 uurBeeld: @thrillstastic

Een Britse fabrikant heeft een opvallende attractie ontwikkeld: een draaiend huis met een zeer bescheiden oppervlakte. De firma Upside Down House staat deze week met het zogeheten spinning house op pretparkbeurs IAAPA Expo Europe in de Oostenrijkse hoofdstad Wenen.

Het gaat om een compacte versie van een madhouse, zoals Villa Volta in de Efteling of Merlin's Magic Castle in Walibi Holland. Bijzonder is dat het volledige huis hier 360 graden draait, dus ook de buitenkant. Om dat voor elkaar te krijgen, hangt het bouwwerk aan een stalen constructie.

Een versie met vijf zitplaatsen is beschikbaar vanaf 90.000 pond, zo'n 104.000 euro. Volgens de makers kunnen per dag naar schatting duizend personen een ritje maken. Het modulaire systeem wordt binnen een dag in elkaar gezet.

Lopen
Upside Down House staat bekend om het bouwen van vaste omgekeerde huizen, die slechts dienen als fotolocatie waar bezoekers doorheen kunnen lopen. Nu heeft het bedrijf voor het eerst een echte mechanische attractie ontwikkeld.Meer leveranciers
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be