Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Plopsa Resort Belgian Coast

Duizenden zonnepanelen boven parkeerplaatsen Plopsaland

26-09-2023, 14.19 uur

Twee parkeerterreinen van Plopsaland De Panne zijn voorzien van zonnepanelen. Op Parking 3 en 5 zetten bezoekers van het Vlaamse attractiepark hun wagen voortaan neer onder overkappingen met in totaal vijfduizend panelen.

In samenwerking met Eneco werden in het verleden al achtduizend zonnepanelen geïnstalleerd. Daar zijn nu dus vijfduizend zonnepanelen aan toegevoegd: een investering van 3,3 miljoen euro.

Daarmee wordt groene energie geproduceerd vergelijkbaar met het elektriciteitsgebruik van ongeveer duizend huishoudens. "Op die manier wordt de locatie De Panne nog meer zelfvoorzienend én staan auto's voortaan beter beschermd", meldt een woordvoerster.

Verantwoordelijkheid
In totaal wekt Plopsaland voortaan ruim 75 procent van het jaarlijks energieverbruik zelf op. Het is de bedoeling om het Plopsa-resort uiteindelijk volledig energieneutraal te maken. "Wij zijn ervan overtuigd dat wanneer iedereen zijn verantwoordelijkheid neemt, de wereld wel degelijk een betere plek kan worden", zegt investeringsdirecteur Dieter Deketelaere.

Meer Plopsa Resort Belgian Coast
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be