Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Boudewijn Seapark

Boudewijn Seapark sloopt oude zaal om plaats te maken voor nieuwe attractie

27-09-2023, 13.16 uur

Boudewijn Seapark maakt ruimte voor een nieuwe attractie. In de klassieke Oberbayernzaal vonden een halve eeuw lang allerlei evenementen plaats. Nu kiest het pret- en dierenpark in Brugge ervoor om het bouwwerk te slopen. De hal is al langer in slechte staat.

De Oberbayernzaal stond er al bij de opening van het park in 1963. Er werd jarenlang gefeest, gegeten en gedanst. Ook de Amerikaanse filmacteur Arnold Schwarzenegger was er ooit te gast. De afgelopen jaren kon de feestzaal niet meer gehuurd worden: de ruimte diende slechts als opslag.

De gemeente geeft aan geen bezwaar te hebben tegen de sloop. Er zal nog wel een omgevingsvergunning aangevraagd moeten worden. Op dit moment wil de directie van Boudewijn Seapark nog niet zeggen wat voor nieuwe attractie er komt. De toevoeging moet in het voorjaar van 2024 af zijn.

Meer Boudewijn Seapark
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be