Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Europa-Park Erlebnis-Resort

Dit gebeurt er in het raadselachtige nieuwe spookhuis Unknown in Europa-Park

01-10-2023, 16.46 uur

Een nieuw spookhuis in Europa-Park wordt omgeven door raadsels. Het Duitse pretpark geeft zelf geen enkele informatie over haunted house Unknown: de bezoekers van halloween-evenement Traumatica gaan onvoorbereid naar binnen. Pas tijdens de eerste dag van het horrorfestival werd duidelijk wat Unknown precies inhoudt.

Het verhaal achter het spookhuis blijkt te draaien om buitenaardse wezens. De façade is vormgegeven als een gecrasht ruimteschip. Acteurs in ruimtepakken laten gasten in kleine groepjes naar binnen. Vervolgens komen ze terecht in verschillende kamers van het schip, die gekenmerkt worden door knoppenpanelen en gaten waar durfallen hun handen doorheen kunnen steken.

Ook verschijnt meermaals een onheilspellend monster. Er zijn verschillende looproutes. Later krijgen dat buitenaardse wezens de overhand. Voor één persoon uit de groep loopt het bezoek niet goed af. Diegene zit in het complot. Unknown werd gebouwd in een ruimte die voorheen toebehoorde tot spookhuis Wax Museum.

Laserpistolen
Dat haunted house is opgesplitst in tweeën: in plaats van één groot huis bleven er twee kleinere huizen over. Ook nieuw is Last Stand: een interactief spookhuis in de wachtrij van waterachtbaan Poseidon. Bezoekers ontvangen laserpistolen waarmee ze op griezels en doelen kunnen schieten. De puntentelling wordt niet bijgehouden.

De rest van het aanbod bestaat uit een circusshow en de terugkerende spookhuizen Grim's Funhouse, Skin Deep, Tarot House en Petting Zoo. Achter Tarot House ligt de nieuwe Witches Back Alley, een marktje. Vier reguliere attracties blijven tijdens het evenement geopend: familieachtbaan Pegasus, wilde muis Matterhorn-Blitz, 360 graden-bioscoop Traumzeit Dome en draaiend huis Fluch der Kassandra.

Geboorte
In Fluch der Kassandra wordt voor het eerst gebruikgemaakt van virtualreality-brillen. Tijdens de rit zien bezoekers een bizarre VR-film waarin een gruwelijk leven aan hen voorbijflitst, vanaf de geboorte tot na de dood. In het verhaal overlijdt de moeder, waarna het kind geadopteerd wordt en de adoptieouders neerschiet. Er zijn verschillende schrikeffecten verwerkt in de productie.Meer Europa-Park Erlebnis-Resort
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be