Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Sprookjesbos-bord in de achtertuin: Efteling-fan bouwt iconisch decorstuk na

24-09-2023, 16.27 uur

Er bestaat voortaan een kopie van het bekende Sprookjesbos-bord uit de Efteling. Een creatieve Efteling-liefhebber heeft het herkenbare decorstuk zelf nagebouwd, voor in zijn achtertuin. In een tweedelige YouTube-serie laat maker Emiel Schaap zien hoe hij dat voor elkaar kreeg.

Het bord, dat sinds 1985 bij de hoofdingang van het bos staat, werd ontworpen door Ton van de Ven. Hij liet zich inspireren door een originele tekening van Anton Pieck. Het decorelement bestaat uit twee wandelende kabouters, met op de achtergrond onderdelen van onder meer De Indische Waterlelies, De Zes Dienaren, Doornroosje en De Magische Klok.

Schaap filmt hoe hij materiaal gaat halen in de bouwmarkt, om daar vervolgens het bord van te knutselen. Zijn versie is 90 centimeter breed en 120 centimeter hoog, iets kleiner dan in de Efteling. Voor het vormgeven van de sprookjesfiguren heeft de fan een ingenieuze methode bedacht: hij projecteert een foto van het origineel op een stuk hout, dat hij vervolgens overtrekt.

Klei
Om diepte te creëren, wordt er later klei overheen geplakt. Daarna kan het schilderwerk beginnen. Uiteindelijk komt er een lijst overheen. De replica is nauwelijks van echt te onderscheiden. Schaap maakte vorig jaar nog indruk met een handgemaakte kopie van een ander Efteling-bord.Bestel de exclusieve Looopings Podcast-pin via Pretparkwinkel.nl
Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be