Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Liseberg

Oud-medewerker Zweeds attractiepark fraudeert met entreetickets

26-09-2023, 15.40 uur

Een voormalig werknemer van het Zweedse pretpark Liseberg is betrapt op fraude met tickets. De man vond een lek in het intranet van het park. Daarmee lukte het om namens oud-collega's gratis personeelskaartjes te bestellen, die de dader vervolgens kon doorverkopen.

Ook leverde hij sommige tickets weer in bij het park, waarna hij geld ontving dat hij nooit had uitgegeven. Toen de twintiger in augustus gepakt werd, had hij achttien kaartjes bij zich. In totaal werd voor ruim 17.000 Zweedse kroon gefraudeerd, ongeveer 1500 euro.

De oplichter, die is aangeklaagd op verdenking van fraude en het lekken van data, heeft de praktijken toegegeven. Hij beweerde in eerste instantie dat hij gedwongen werd door een anoniem persoon. Later gaf hij toe dat hij gewoon een stomme fout had gemaakt. Er volgden ook excuses.

Beveiligingsfout
Medewerkers van Liseberg hebben elk half jaar recht op tien gratis kaarten die ze kunnen gebruiken om het park te bezoeken met vrienden en familie. Dat de man gegevens van andere personeelsleden kon gebruiken, kwam door een beveiligingsfout in het systeem. Dat lek heeft Liseberg kunnen dichten.

Bezoek onze webshop op Pretparkwinkel.nl
Meer Liseberg
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be