Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Gröna Lunds Tivoli

Slachtoffers van dramatisch achtbaanongeluk zijn van plan om weer in rollercoaster te stappen

25-09-2023, 12.37 uur

Twee slachtoffers van een pijnlijk achtbaanongeluk in Zweden hebben geen achtbaanangst opgelopen. Karin en Mikael Elmegard zaten op 25 juni in de rollercoaster Jetline toen een trein ontspoorde. De vrouw viel 7 meter naar beneden, haar man kwam op een stalen balk terecht. In een interview vertellen de twee dat ze niet van plan zijn om achtbanen voortaan te mijden.

Sterker nog: het echtpaar denkt eraan om over een tijdje weer in een achtbaan te stappen. Op dit moment is het koppel echter nog druk met revalideren. Met name Karin Elmegard is er slecht aan toe. Ze moest drie ingrijpende operaties ondergaan nadat ze haar beide benen, beide polsen, een paar ribben en haar neus had gebroken.

Naar verwachting is ze negen maanden tot een jaar na het incident volledig hersteld. In interviews met Zweedse media vertellen beide slachtoffers over hun wens om over een tijdje weer een achtbaanritje te maken. Ze overwegen dat zelfs te doen in Gröna Lund, het pretpark in Stockholm waar het ongeval plaatsvond.

Avontuurlijk leven
De dokter heeft echter aangegeven dat de durfallen minimaal geduld moeten hebben tot volgend jaar. "Ik heb paardgereden toen ik jong was en ik weet dat als je eraf valt, je er direct weer op moet gaan zitten, zodat je niet bang wordt", zegt de vrouw. "We zijn van plan om ons avontuurlijke leven weer op te pakken zoals gewoonlijk."

Daar horen dus ook achtbanen bij. "We staan positief in het leven en dat willen we zo houden. Het had veel slechter kunnen aflopen." Komende zomer staat een reis naar Japan op het programma. Elmegard droomt ook van een cruiseschip, waar ze een surfmachine wil uitproberen. Voorlopig is ze echter nog afhankelijk van een rolstoel en een rollator.

Wielen
In de ontspoorde trein zaten elf mensen. Een 35-jarige vrouw kan het voorval niet navertellen. Zij viel ook naar beneden en overleed aan haar verwondingen. Meerdere partijen doen nog onderzoek naar het ongeluk, waarbij de wielen aan de voorkant van de trein losraakten. Toen het gevaarte tot stilstand kwam, gingen de veiligheidsbeugels open.

Bezoek onze webshop op Pretparkwinkel.nl
Meer Gröna Lunds Tivoli
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be