Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Gröna Lunds Tivoli

Zweeds pretpark kiest Danse Macabre voor nieuwe halloweenreclame

24-09-2023, 10.24 uur

Een Zweeds pretpark heeft bekende muziek uitgekozen voor een nieuwe halloweencampagne. In een tv-commercial voor Halloween in attractiepark Gröna Lund is de Danse Macabre te horen, de legendarische dodendans van de Franse componist Camille Saint-Saëns. Veel Nederlanders kennen de melodie van het verdwenen Spookslot uit de Efteling.

De reclame draait om het meisje Obscura, dat al vioolspelend allerlei gruwelijke halloweenpersonages tot leven brengt. Obscura is ook de naam van het nieuwe spookhuis van Gröna Lund, dat omschreven wordt als "de dirigent van je angsten".

"Terwijl de zware stalen deuren achter je dichtslaan, word je onderdeel van een gruwelijk verhaal, gedreven door je diepste angsten", valt te lezen in de beschrijving. Het hoofdpersonage lijkt geïnspireerd op Wednesday Addams uit de populaire Netflix-serie Wednesday.

Orkest
De muziek in de spot is afkomstig van het Koninklijk Filharmonisch Orkest van Stockholm. Gröna Lund viert Halloween van vrijdag 13 oktober tot en met zondag 5 november.

Dat men het aandurft om in de commercial allerlei bloeddorstige schepsels te tonen, is opvallend: het Zweedse park kwam onlangs nog in het nieuws met een dodelijk ongeluk. Verschillende festiviteiten, waaronder een winteropenstelling, werden naar aanleiding van het dramatische voorval geschrapt.Bestel de exclusieve Looopings Podcast-pin via Pretparkwinkel.nl
Meer Gröna Lunds Tivoli
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be