Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Hartewens van 14-jarige Jes komt uit: walsen in Efteling-attractie Symbolica

23-09-2023, 23.59 uur

Jes Berkhout (14) uit Amstelveen lag maandenlang in het ziekenhuis vanwege leukemie. Na een half jaar gaat het een stuk beter met de tiener. Afgelopen week liet Make-A-Wish haar hartewens in vervulling gaan: walsen in de Koningszaal van Symbolica in de Efteling, samen met haar vader.

Dinsdagochtend, vóór openingstijd van het park, was de bekende attractie een uur lang gereserveerd voor Berkhout en haar familie en vrienden. In een blauwe satijnen jurk danste het meisje door de balzaal waar normaal gesproken Fantasievaarders rijden.

Dat deed ze onder toeziend oog van Pardoes, Pardijn, koning Pardulfus, lakei O.J. Punctuel en de Nikkelen Nelissen. De muziek, de lichteffecten en de bewegingen stonden tijdens het bijzondere bezoek gewoon aan.

Zware periode
De wens van de jonge Efteling-fanaat werd al in november vorig jaar ingediend, maar eerder liet de gezondheid van het meisje het Efteling-bezoek niet toe. Nu wel. Daarmee voelde het dagje uit ook direct als een afsluiting van een zware periode.

"Het was echt magisch", vertelt moeder Mirella Gelauf aan Looopings. Ze zegt Make-A-Wish en de medewerkers van de Efteling zeer dankbaar te zijn.Bestel de exclusieve Looopings Podcast-pin via Pretparkwinkel.nl
Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be