Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Walibi Belgium

Walibi Belgium introduceert nieuwe muziek bij houten achtbaan

13-10-2023, 09.02 uurBeeld: Bob Van Dyck

Bij de houten achtbaan van Walibi Belgium is voortaan nieuwe muziek te horen. Het Belgische pretpark introduceerde dit najaar een aangepaste soundtrack in de omgeving van rollercoaster Loup-Garou, ook wel bekend als Weerwolf.

Die bestaat uit epische en bombastische stockmuziek van meerdere componisten. "Het zijn melodieën die we hebben gemixt uit verschillende soorten bestaande muziek", vertelt een woordvoerder van het attractiepark aan Looopings.

De gebruikte tracks hebben titels als A Glorious World, Becoming A Hero, Flame, Life Is An Adventure, Stormrise, The Glory Of Winning en The Last Hero. "Het idee was om een mix samen te stellen die de onderdompeling in de attractie zou vergroten en daardoor de klantervaring zou verbeteren", legt de voorlichter uit.

New Orleans
Loup-Garou is één van de weinige attracties in Walibi Belgium die nog niet bij een vast themagebied hoort. Er liggen al wel geruime tijd plannen klaar om de achtbaan uit 2001 onderdeel te maken van een nieuw themadeel in de stijl van New Orleans. De coaster is 28 meter hoog en 1035 meter lang. Treinen halen een topsnelheid van 80 kilometer per uur.

Meer Walibi Belgium
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be