Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Video: Efteling-personage Hugo van den Loonsche Duynen zingt Jokie-lied

23-09-2023, 14.47 uurBeeld: @fraaispul

Hugo van den Loonsche Duynen, bekend van de Efteling-attractie Villa Volta, blijkt een groot liefhebber te zijn van Jokie en Jet uit Carnaval Festival. Dat is althans te zien in een komische TikTok-video, gemaakt met behulp van artificial intelligence. Dankzij kunstmatige intelligentie is het mogelijk om bestaande stemmen nieuwe teksten te laten inspreken.

Een grappenmaker - ene Dennis - besloot de stem van de beruchte rovershoofdman te gebruiken voor het kinderlied Jokie en Jet Gaan De Wereld Rond. De Bokkenrijder zingt de eerste paar regels van het nummer, waarna hij onderbroken wordt door het bandje dat in Villa Volta waarschuwt voor het openen van de deuren.

"Laat mij dit lied afmaken", sneert Hugo vervolgens. In de Jokie-songtekst is ook een subtiele knipoog naar het verhaal van Villa Volta verwerkt: in plaats van "woei" zingt de hoofdpersoon "die ban". Dat roept hij ook in de attractie, gevolgd door de zin "mijn gruwelijk lot is tot op heden niet gebroken".

Jules Croiset
De track Jokie en Jet Gaan De Wereld Rond werd gecomponeerd voor de tv-serie Jokie, gebaseerd op de figuren in Carnaval Festival. De stem van Hugo van den Loonsche Duynen is die van acteur Jules Croiset.Bestel de exclusieve Looopings Podcast-pin via Pretparkwinkel.nl
Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be