Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Phantasialand

Jongen (4) gewond in attractie Phantasialand: vader boos op pretpark

22-09-2023, 14.45 uur

In Phantasialand is deze maand een 4-jarige jongen gewond geraakt in een attractie. Dat gebeurde bij een botsing in Bumper Klumpen, een botsautobaan voor kinderen. Zijn vader, een 41-jarige man uit Keulen, vindt dat het Duitse pretpark na afloop niet goed gehandeld heeft.

Hij uit zijn ongenoegen in gesprek met boulevardkrant Express. Het incident vond plaats op dinsdag 12 september. Bumper Klumpen bevindt zich op de bovenverdieping van het overdekte themagebied Wuze Town. Vermoedelijk zat de veiligheidsgordel van het slachtoffer te los.

Toen de 4-jarige tegen een muur botste, klapte zijn hoofd naar voren. Zijn gezicht raakte het stuur. De vader beschrijft hoe de jongen begon te bloeden. Hij schreeuwde het uit van de pijn. Twee voortanden raakten los. Een EHBO'er kwam ter plaatse, maar hij zou nauwelijks geholpen hebben.

Gratis ijsje
"Hij scheen wat met zijn mobiele telefoon en vroeg het kind hoeveel pijn hij voelde", klaagt de man. "Verder werd niets gedaan: het bloed in de mond werd niet gedept en de tanden werden niet gecontroleerd." De jongen kreeg nog wel een bon voor een gratis ijsje. Hij wilde echter al snel naar huis.

Na afloop stuurde de vader een verontwaardigde mail aan Phantasialand, waarin hij schreef "verbijsterd en hulpeloos" achtergelaten te zijn. Hij wil ook dat het park opdraait voor de tandartskosten. Er kwam nog geen antwoord op. Een woordvoerster laat in een reactie weten dat het attractiepark erg veel mails krijgt. Ze worden behandeld op chronologische volgorde.

Oplossing
Verder geeft de voorlichtster aan dat de EHBO-medewerker in de veronderstelling was dat het goed ging met het kind. "We wisten niet dat de toestand van het kind zo slecht was. Uiteraard had meneer op elk moment opnieuw contact kunnen opnemen met personeelsleden ter plaatse." Men belooft snel contact op te nemen met de man, om tot een oplossing te komen.

Meer Phantasialand
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be