Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Walibi Holland

Dit ga je aantreffen in het nieuwe Walibi-spookhuis Urban Explhorror

03-10-2023, 12.17 uur

Walibi Holland opent komend weekend een gloednieuw spookhuis: Urban Explhorror. Looopings kan nu alvast melden wat je van de horrorbeleving kunt verwachten. Bezoekers van de Halloween Fright Nights worden op pad gestuurd in een aardedonker magazijn. Ze kruipen in de rol van urban explorers: mensen die verlaten locaties ontdekken.

In dit geval gaat het om een opslag met oude pretparkspullen, gelegen achter wildwaterbaan El Rio Grande. Daarvoor heeft Walibi allerlei historische items opgerakeld: het decor bestaat uit rekwisieten uit de geschiedenis van het attractiepark. Pretparkfans zullen onder andere een oude plattegrond, voormalige personeelskleding en originele achtbaankarretjes herkennen.

Om toch iets te kunnen zien in het donker, krijgen de gasten zaklampen mee. Die blijken niet feilloos te werken. Walibi ging een samenwerking aan met het Nederlandse bedrijf Haunted Lantern, gespecialiseerd in draagbare, programmeerbare lampen. Door met de verlichting te spelen, kunnen bezoekers op het verkeerde been gezet worden.

Achttien acteurs
Al snel blijkt dat de waaghalzen niet helemaal alleen zijn in het vervallen pand. Urban Explhorror telt in de basis veertien verschillende rollen, gespeeld door achttien acteurs. Zij vertolken zowel slachtoffers als griezels. Zo gaat een scare actor schuil in een koelcel. Ook liggen bosjesmannen op de loer.

Verder komen er toiletpotten met sproeieffecten. Eén van de hoogtepunten van het spookhuis is een gedeelte dat Plantenmaze wordt genoemd. De explorers kunnen daar vrij rondlopen terwijl een monster hen achtervolgt. De finale bestaat uit een verstikkende confrontatie met een grote vleesetende plant: Populus Prehenderat.

Gesloopt
Urban Explhorror is een eenmalige ervaring: volgend jaar wordt het gebouw gesloopt, om plaats te maken voor een nieuw themagebied. Daarom investeerde Walibi geen grote bedragen in de decors. De sets zijn in elkaar getimmerd door Walibi-medewerkers en de decorelementen komen grotendeels uit het eigen archief.

Een kaartje kost online 17,50 euro per persoon. De ingang van de wachtrij voor Urban Explhorror bevindt zich op het pad tussen familiegebied Speed Zone Off Road en rollercoaster Goliath, achter de Condor. Op de wandelroute kunnen scare actors passanten alvast de stuipen op het lijf jagen, want daar is dit jaar de 'geheime' scare zone Bushmen Trail gesitueerd.

Meer Walibi Holland
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be