Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Europa-Park Erlebnis-Resort

Bezoekers Europa-Park zitten zeventig minuten vast in achtbaan Silver Star

21-09-2023, 17.19 uurBeeld: Joeri Damen, Patricia Vivièn

Bezoekers van het Duitse pretpark Europa-Park hebben woensdagavond ruim zeventig minuten vastgezeten in Silver Star, één van de hoogste achtbanen van Europa. Door een technische storing kwam een trein van de 73 meter hoge rollercoaster bovenaan de kettinglift stil te staan.

Dat bevestigt een woordvoerder van het attractiepark aan Looopings. Toegesnelde technici kozen ervoor om geen evacuatie in gang te zetten: de passagiers bleven in de karretjes zitten. Na heel lang wachten kwam de trein weer in beweging.

Daarmee waren de inzittenden er nog niet, want vervolgens stond de trein verderop in de baan opnieuw geruime tijd vast. In totaal duurde de storing meer dan een uur en tien minuten. Uiteindelijk stonden alle bezoekers weer ongedeerd met beide benen op de grond.

Station
Europa-Park laat niets los over de precieze oorzaak van het probleem. "Na een goed verlopen testrit konden de passagiers weer in het station uitstappen, na ongeveer zeventig minuten", zegt de voorlichter. "Tijdens de stilstand hebben onze medewerkers zich over de gasten ontfermd."

Silver Star is vandaag gewoon weer operationeel. De door Mercedes gesponsorde attractie opende in 2002, als onderdeel van het Franse themagebied van Europa-Park. Tijdens een rit wordt een topsnelheid behaald van 130 kilometer per uur. Per trein zijn er 36 zitplaatsen.Meer Europa-Park Erlebnis-Resort
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be