Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Familypark

Pretpark in Oostenrijk neemt na 55 jaar noodgedwongen afscheid van sprookjes

21-09-2023, 10.24 uur

Een Oostenrijks attractiepark moet vanaf volgend jaar een nostalgisch onderdeel missen. Familypark laat weten dat het sprookjesbos uit 1968 na dit seizoen wordt leeggehaald. Alle poppen in het zogeheten Märchenwald gaan na 55 jaar terug naar de voormalige eigenaar.

Familypark was oorspronkelijk eigendom van de familie Müller. In 2019 nam de Franse groep Compagnie des Alpes - bekend van onder meer de Walibi-parken - de bestemming over. Bij de verkoop spraken beide partijen af dat de sprookjesfiguren op papier in handen blijven van de familie.

Ze werden de afgelopen jaren gehuurd door Familypark. Nu wil de familie Müller de beelden alsnog terug. "Onze sprookjesfiguren zijn met de hand ontworpen door de oprichter van het park, ze blijven familiebezit", laat het park weten in een verklaring.

Respecteren
"Nu hebben de voormalige eigenaren besloten om de sprookjes op te halen. We respecteren de wensen van de familie, ook al is het moeilijk voor ons om afscheid te nemen. De sprookjes zijn nog tot het einde van het huidige seizoen te bekijken."

Familypark gaat het sprookjesbos niet volledig slopen. "We zullen het Märchenwald komende winter opnieuw ontwerpen, zodat het in de toekomst mogelijk zal zijn om de verschillende sprookjesscènes op een nieuwe manier te beleven." In het bos worden enkele tientallen verhalen uitgebeeld. Het gaat voornamelijk om statische taferelen.Meer Familypark
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be