Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Bobbejaanland

Bobbejaanland-bezoekers dwalen door spookschip in nieuw spookhuis Wrecked

28-09-2023, 12.02 uur

Bobbejaanland ontwikkelt een nieuw spookhuis. Het oude haunted house Sonar wordt dit jaar vervangen door een horrorbeleving met de naam Wrecked. Het verhaal gaat over een gehavend piratenschip van Kapitein William, waar goudzoekers op zoek zijn naar een vermeende schat.

Die schat wordt echter nog steeds bewaakt door de boze geesten van Kapitein William en zijn crew. Met Wrecked borduurt Bobbejaanland voort op het verhaal van de vernieuwde waterbaan Terra Magma en het bijbehorende themagebied Mystery Bay. Tickets kosten 8 tot 9 euro. Wie de wachtrij wil overslaan, moet 5 euro bijbetalen.

Voor de bouw van het verlaten schip is het bedrijf Kabuki ingeschakeld, de firma die eerder verantwoordelijk was voor het spookhuis Alice in Horrorland. "De decors van de tien kamers zijn indrukwekkend", vertelt commercieel directrice Peggy Verelst.

Meeste effecten
"In dit spookhuis zitten de meeste effecten, waarvan twee die we nog nooit eerder hebben gebruikt." Bovendien kunnen de acteurs vrij bewegen van de ene ruimte naar de andere. "Het belooft dus een heftig spookhuis te worden."

De zes bestaande spookhuizen Alice in Horrorland, Monastery, Corp Pest Control, Texas Butcher, Bazaar Bizarre en Yummy keren terug. Ook de scare zones Monkey Clan en Circus Carnivalé zijn weer van de partij. Mystery Bay wordt omgedoopt tot Whispering Waters.Investeren
Verelst benadrukt dat investeren in de griezelgebieden cruciaal is, omdat niet iedere bezoeker de spookhuizen bezoekt. "We vinden het daarom uitermate belangrijk dat de straatanimatie voor de hele familie de moeite waard is." Zo werd Circus Carnivalé voorzien van nieuwe decorstukken en personages.

Bij Alice in Horrorland realiseert men een gratis meet-and-greet. In de Belgische herfstvakantie wordt het entertainmentprogramma verder uitgebreid. Dan is in Whispering Waters de acrobatenshow Pirates in the Sky te zien. In Monkey Clan zijn freerunners actief.

Twintig dagen
Het evenement vindt plaats op twintig dagen tussen zaterdag 7 oktober en zondag 12 november. Niet alle spookhuizen gaan elke dag open: Yummy en Corp Pest Control zijn alleen toegankelijk van 28 oktober tot en met 5 november.

Op 28, 29 en 31 oktober en 3 en 4 november staan avondopenstellingen op de planning. Het park is dan open tot 21.00 uur. De avonden eindigen om 20.45 uur met de nieuwe slotshow Inferno: een vuurspektakel op het water.

Download de Looopings-app voor iPhone of Android en ontvang meldingen bij breaking news
Meer Bobbejaanland
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be