Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Phantasialand

Unieke beelden: onride-video van Phantasialand-achtbaan F.L.Y. op YouTube

19-09-2023, 22.48 uurBeeld: Incognito

Op YouTube zijn onride-beelden verschenen van een ritje in F.L.Y., de flying launch coaster van Phantasialand. Dat is bijzonder, omdat het voor bezoekers van het Duitse pretpark ten strengste verboden is om te filmen tijdens de rit. Om te voorkomen dat er losse voorwerpen worden meegenomen, moet iedereen in de wachtrij langs een metaaldetector.

Toch is het kennelijk iemand gelukt om een videocamera mee te smokkelen aan boord. De hd-film van bijna anderhalve minuut start bij de eerste lancering en eindigt net vóór de remmen richting het uitstapstation.

De maker, die zichzelf Incognito noemt, lijkt zich bewust van de strenge filmregels. Op het YouTube-kanaal zijn verder geen video's te vinden. "Authentieke en echte onride-beelden van de eerste rij van achtbaan F.L.Y. in het Duitse Phantasialand", luidt de beschrijving. "Geniet van de rit, dat hebben wij in ieder geval gedaan."

Uitzonderlijk
Phantasialand heeft zelf nooit een onride-film gepubliceerd. Op dit moment staat het bestand al tien dagen op YouTube. Ook dat is uitzonderlijk: normaal gesproken beweegt het Duitse attractiepark hemel en aarde om dergelijke content zo snel mogelijk van het internet te verwijderen.

F.L.Y. opende in september 2020, nu drie jaar geleden. Passagiers leggen het 1236 meter lange parcours - met twee lanceringen en twee inversies - liggend af. De topsnelheid bedraagt 78 kilometer per uur. Voor de bouw werd de Nederlandse fabrikant Vekoma ingeschakeld.Meer Phantasialand
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be