Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Phantasialand

Phantasialand laat video van populaire Nederlandse youtuber verwijderen

07-09-2022, 23.54 uurBeeld: Don

Phantasialand heeft een video van één van de populairste youtubers van Nederland laten verwijderen. Don de Jong, die meer dan een miljoen YouTube-abonnees heeft, bracht onlangs een bezoek aan het Duitse pretpark. Daarvan maakte hij een videoverslag, dat bij Phantasialand helemaal in het verkeerde keelgat schoot.

De Jong en zijn gezelschap waren in de vlog zeer positief over het attractiepark. Toch was het Phantasialand-management niet blij met de beelden, omdat de youtuber zonder toestemming besloot te filmen in de attracties. Dat is in Phantasialand ten strengste verboden, zelfs als gebruik wordt gemaakt van een vastgemaakte GoPro-camera.

Daarom heeft Phantasialand bij De Jong afgedwongen dat de beelden weggehaald worden. Met succes: wie de bewuste video nu opzoekt, krijgt te zien dat de vlog niet beschikbaar is. "Deze video is privé", valt er te lezen. Overigens was de productie geen commerciële samenwerking: de Nederlander had zijn eigen entreetickets betaald.

Zeer streng
Phantasialand stelt zich altijd zeer streng op als het gaat om het naleven van parkregels. Wie tegen de regels in beelden publiceert die gemaakt zijn in attracties, krijgt steevast de marketingafdeling achter zich aan. Andere Europese pretparken gaan daar soepeler mee om.

Meer Phantasialand
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be