Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
DierenPark Amersfoort

Intratuin verhuist levende flamingo's naar DierenPark Amersfoort na jaren van klachten

19-09-2023, 00.48 uur

Dierenactivisten kunnen opgelucht ademhalen. Een Intratuin-vestiging in Utrecht heeft na jaren van ophef afscheid genomen van flamingo's. Het tuincentrum kwam meermaals in het nieuws vanwege het houden van drie levende flamingo's. De dieren hadden slechts enkele vierkante meters tot hun beschikking.

Ze sleten hun dagen naast een betonnen muur en een plastic zeil met een afbeelding van een strand erop. Op social media werd veelvuldig over de situatie geklaagd. In 2020 bemoeide actrice Georgina Verbaan zich er zelfs mee. Toch zag eigenaar Ben Jongerius tot nu toe weinig in een verhuizing.

Hij benadrukte in interviews dat de flamingo's al sinds de jaren zeventig onderdeel zijn van het tuincentrum. Wel beloofde hij in gesprek met de Dierenbescherming dat er opnieuw naar de situatie gekeken zou worden bij het overlijden van één van de dieren. Dat is nu gebeurd.

Kwek en Kwak
Flamingo Kwik stierf onlangs. De overgebleven flamingo's Kwek en Kwak zijn begin deze maand verhuisd naar DierenPark Amersfoort, valt te lezen op een bordje. "Tevens heeft dit ons doen besluiten dat we ook afscheid gaan nemen van onze ara's." De papegaaien vertrokken deze week naar een hobbykweker.

De Utrechtse fractie van de Partij voor de Dieren (PvdD) reageert verheugd. "Eindelijk!", staat in een bericht op X. "Iets waar dierenbeschermers en vele bezoekers van Intratuin al jaren om vroegen is gebeurd." Een dierenpark is niet ideaal, vindt de partij, maar het is wel een hele verbetering.

Herrie en een laagje water
"Deze dieren kunnen helaas niet terug in het wild, dus dan is een dierentuin met soortgenoten beter dan een tuincentrum met veel mensen, herrie en een laagje water." Overigens pleitte de landelijke PvdD-fractie in het verleden meermaals voor het sluiten van DierenPark Amersfoort, naar aanleiding van enkele incidenten.Meer DierenPark Amersfoort
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be