Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Avonturenpark Hellendoorn

Al twintig jaar het gezicht van Avonturenpark Hellendoorn: wie is Kareltje de Kok?

08-11-2023, 10.10 uur

Klik hier voor alle afleveringen van de Looopings Podcast

Kareltje de Kok is anno 2023 niet meer weg te denken uit Avonturenpark Hellendoorn. Het klunzige karakter verzorgt al twintig jaar theatervoorstellingen en meet-and-greets in het Overijsselse pretpark. Maar wie gaat er schuil achter het bekende personage? In een nieuwe aflevering van de Looopings Podcast is rasentertainer Willian Kleinjan te gast, die de rol van Kareltje al twee decennia vertolkt.

Kleinjan heeft een hechte band met het attractiepark. Op 17-jarige leeftijd ging hij er aan het werk. Het entertainen bleek in zijn bloed te zitten: al ver vóór Kareltje trad Kleinjan op als presentator in de inmiddels verdwenen attracties Casa Magnetica en Magical Monkey Show. De liefde voor het Avonturenpark is zelfs zo groot dat de achtertuin van de acteur inmiddels verworden is tot een soort Hellendoorn-museum.

Vandaag de dag is Kleinjan veel meer dan alleen Kareltje. Hij treedt op als meerdere typetjes, zowel in als buiten het park. Afgelopen zomer presenteerde hij bijvoorbeeld duikshow Sky Pirates, als piratenkapitein. Shows bedenkt hij tegenwoordig grotendeels zelf. Ook wordt hij ingezet als voice-over. In de podcast staat Kleinjan stil bij bijzondere momenten uit zijn carrière. Dat levert komische en emotionele anekdotes op.

Beluister deze aflevering via SpotifyDe Looopings Podcast is er voor iedereen die meer wil horen over de wereld van pretparken, dierentuinen en attracties. We spreken met prominenten uit de branche over hun werkzaamheden, visie en toekomstplannen. Wil je reageren, mail ons dan.

Luisteren én abonneren kan via gratis podcast-apps als Spotify, Apple Podcasts, Podimo, YouTube, Overcast, Podcast Addict, Castro en TuneIn.
Meer Avonturenpark Hellendoorn
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be