Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Foto's: Efteling geeft klassieke carrousel een opknapbeurt

18-09-2023, 22.33 uurBeeld: @sprkjsbs, @cindy_ve

Eén van de draaimolens op het Anton Pieckplein is de komende tijd buiten gebruik voor een onderhoudsbeurt. De nostalgische Vermolencarrousel wordt opgeknapt. Er zijn bouwhekken neergezet en een deel van de omheining werd verwijderd.

Vandaag begon men met het demonteren van de paarden en koetsen. Ook de vloer van de molen werd verwijderd. Het is nog niet duidelijk hoelang de werkzaamheden in beslag zullen nemen. Op de online onderhoudskalender van het attractiepark wordt de klus niet genoemd.

De Vermolenmolen stamt uit 1865. 130 jaar later, halverwege de jaren negentig, werd de klassieker aangekocht en gerenoveerd door de Efteling. Na in 1996 eenmalig op de Tilburgse kermis gestaan te hebben, kreeg de carrousel een plek in het sprookjespark. Daar wisselde de attractie meermaals van locatie.

Soundtrack
Sinds 2004 is de Vermolencarrousel te vinden op het Anton Pieckplein. Als onderdeel van een opwaardering van het plein introduceerde de Efteling dit jaar voor het eerst speciale muziek voor de draaimolen, gecomponeerd door René Merkelbach. De soundtrack staat sinds kort ook op streamingdiensten.







Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be