Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Vogel Rok in zijn kooi: groot onderhoud voor bekende Efteling-attractie

22-09-2023, 17.29 uurBeeld: @84eric e.a.

De Efteling is deze week gestart met groot onderhoud aan Vogel Rok. Tot eind oktober blijft de populaire overdekte achtbaan buiten gebruik voor werkzaamheden. Daarbij wordt de reusachtige vogel als het ware opgesloten in een kooi: voor de entree verrijst op dit moment een enorme steigerconstructie.

De façade van Vogel Rok bestaat uit een polyester vogel van 22 meter lang en 9 meter hoog. Het dier bevindt zich de komende tijd achter tralies. Specialisten gaan de verschillende onderdelen van de gevel opfrissen. Een deel van het plein voor de attractie is afgesloten met bouwhekken.

Tegelijkertijd worden de daken van het attractiegebouw onder handen genomen. Zo vernieuwt men het rieten puntdak. Daarvoor is een groot dakornament verwijderd. Ook op het platte dak wordt gewerkt. Vanuit vliegende tempel Pagode zijn de bouwactiviteiten goed te volgen.

Herfstvakantie
Binnen gebeurt eveneens een hoop, maar volgens een woordvoerder hoeven fans geen ingrijpende thematische aanpassingen te verwachten. De 25 jaar oude rollercoaster moet na de herfstvakantie weer opengaan, op zaterdag 28 oktober.

Bestel de exclusieve Looopings Podcast-pin via Pretparkwinkel.nl
Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be