Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Europa-Park Erlebnis-Resort

Huh? Europa-Park stelt misgelopen prijs tóch tentoon

18-09-2023, 12.39 uurBeeld: @eptim.ch

Europa-Park liep deze maand voor het eerst in acht jaar de prijs voor het beste attractiepark ter wereld mis. Tijdens de uitreiking van de Golden Ticket Awards ging het Amerikaanse pretpark Dollywood er met de overwinning vandoor. Bij Europa-Park lijkt niet iedereen die nederlaag te kunnen verkroppen.

In de zogeheten Schatzkammer, een ruimte in het entreegebied, worden alle prijzen tentoongesteld die Europa-Park de afgelopen jaren heeft gewonnen. Gisteren was daar plotseling de Golden Ticket Award 2023 voor 's wereldse beste attractiepark te zien: de prijs die Europa-Park dus níet heeft gekregen.

Een pretparkfan uit Zwitserland plaatste een foto van het tafereel op zijn Instagram-account. Op de award staat het jaartal 2023 en de teksten "best park" en "presented to Europa-Park". Ook het logo van vakblad Amusement Today - de initiator van de prijs - wordt vermeld. De aanblik riep veel vragen op.

Vergissing
Een woordvoerder van het Duitse pretpark geeft in gesprek met Looopings toe dat er inderdaad een foutje is gemaakt. Europa-Park had de award nooit tentoon mogen stellen. Volgens de voorlichter is de vergissing te wijten aan "een te enthousiaste medewerker". Naar aanleiding van de publicatie is de prijs direct weggehaald.

Nieuwe beelden laten zien dat de Golden Ticket Award 2023 inmiddels weer verdwenen is. Maar hoe komt Europa-Park eigenlijk aan een award die nooit is uitgereikt? In de Schatzkammer blijken alleen replica's te staan, die Europa-Park zelf produceert. "De originele staan natuurlijk op kantoor", zo geeft de voorlichter aan.

Meer Europa-Park Erlebnis-Resort
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be