Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Wildlands Adventure Zoo Emmen

Wildlands gaat themagebied Nortica aanpakken: Scandinavische huisjes en zeehonden

17-09-2023, 18.25 uur

Dierenpark Wildlands in Emmen is nog niet geheel tevreden over themagebied Nortica. Het parkdeel, vormgegeven als een havengebied in de ijzige kou, kan volgens de nieuwe directeur Julius Minnaar nog wel wat toevoegingen gebruiken. Er worden voorbereidingen getroffen voor een renovatie, die volgend voorjaar af moet zijn.

"Je blijft altijd bezig met: hoe kunnen we het park aantrekkelijker maken? Hoe kunnen we meer kaartjes verkopen? Hoe kunnen we de kosten onder controle houden?", zegt Minnaar in een interview met Dagblad van het Noorden. "Ik heb nu gezegd: we gaan Nortica met voorrang aanpakken."

De directeur noemt de themawereld "een wat saai stuk, waar je tegen een grijze damwand en de achterkant van gebouwtjes aan kijkt". "Een gebied met veel grijs, staal en een industriële uitstraling", vult hij aan in gesprek met RTV Drenthe. Daar wil men verandering in brengen.

Meer groen
Het idee is om de entree naar het gebied een Scandinavische uitstraling te geven, met nieuwe huisjes, meer groen en een aangepaste looproute bij het zeeleeuwenverblijf. Verder haalt de Drentse dierentuin opnieuw zeehonden binnen.

Wildlands introduceerde in 2019 al tijdelijk zeehonden in het voormalige pinguïnverblijf. Begin 2020 werden zeehonden toegevoegd aan een nieuw onderkomen met wasberen en stinkdieren. Dat bleek bij nader inzien geen succes. Even later nam het park weer afscheid van de diersoort.

Koninklijke familie
In 2024 moeten bezoekers wederom zeehonden kunnen bewonderen. "Op Koningsdag moet alles tiptop in orde zijn", aldus Minnaar. Dat moment is niet toevallig gekozen: op zaterdag 27 april brengt de koninklijke familie een bezoek aan Emmen. Wildlands hoopt op veel landelijke media-aandacht.

Meer Wildlands Adventure Zoo Emmen
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be