Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Faillissement voor bouwer van Efteling Grand Hotel, maar Efteling houdt vertrouwen

15-09-2023, 19.07 uurBeeld: @RingelbergNick

Het Veldhovense bouwbedrijf Byldis, dat onderdelen voor het nieuwe Efteling Grand Hotel moet leveren, is nu officieel failliet verklaard. Gisterochtend kon Looopings al melden dat de firma kampte met financiële problemen en uitstel van betaling had aangevraagd. Vandaag heeft de rechtbank Oost-Brabant het faillissement uitgesproken.

Het faillissement zou een noodzakelijke stap zijn om ervoor te zorgen dat de salarissen van de circa vijfhonderd medewerkers betaald worden, weet het Eindhovens Dagblad. Omdat het bedrijf geen geld meer krijgt van banken, neemt het UWV de salarisbetalingen over. Dat kan echter alleen in het geval van een faillissement: uitstel van betalingen is niet voldoende.

Ondanks het faillissement kunnen lopende bouwprojecten volgens een aangestelde bewindvoerder vooralsnog gewoon doorgaan. Daarover zijn afspraken gemaakt met opdrachtgevers en hoofdaannemers. Zij nemen een deel van de financiële verplichtingen over.

Bestaande planning
Het Efteling Grand Hotel wordt "niet of nauwelijks" geraakt, beweert de bewindvoerder in gesprek met de krant. De Efteling verkondigt dezelfde boodschap in een bericht op intranet. "Deze situatie heeft nog niet voor vertraging gezorgd", luidt de boodschap. "Ons uitgangspunt is nog altijd de bestaande planning aan te houden. Alle voorbereidingen en werkzaamheden gaan gewoon door."

Naast het Efteling Grand Hotel werkt Byldis momenteel aan twee Eindhovense woontorens en een toren in Amsterdam-Zuidoost. Het bedrijf was al langer op zoek naar een nieuwe eigenaar, vanwege aanhoudende financiële moeilijkheden. Gesprekken met overnamekandidaten worden volgende week voortgezet.

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be