Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Walibi Holland

Foto's: decors van Halloween Fright Nights in Walibi Holland staan overeind

01-10-2023, 14.45 uur

Walibi Holland is bijna klaar voor de 24e editie van de Halloween Fright Nights. De afgelopen weken zijn de decors van de verschillende scare zones opgebouwd. Wie dit weekend door het pretpark loopt, krijgt alvast iets mee van de halloweensfeer. Eén van de hoogtepunten is de nieuwe scare zone Ghostly Graveyard.

Ghostly Graveyard, gelegen naast achtbaan Untamed, werd vorig jaar geïntroduceerd als bescheiden griezelgebied tijdens de kindvriendelijke Halloween Spooky Days. Dit jaar is het gedeelte ook onderdeel van de Fright Nights, met een groter oppervlakte en meer decoraties.

Bezoekers maken er "een wandeling door de thuisbasis van de dwalende zielen", aldus Walibi. Ze komen onder andere vampieren, zombies, weerwolven, mummies en grafdelvers tegen. Verder laat Magere Hein zich zien. Het decor bestaat uit heel veel graven, lantaarns en een mausoleum. Op één van de grafstenen staat een verwijzing naar het verdwenen halloweenpersonage Professor Mortis.

Verplaatst
Verder is er een aparte dierenbegraafplaats, met een wit tuinhek eromheen. De gebieden Pirates Cove, Tangled Twigs en Festival of Freaks zijn ook weer opgebouwd. Nightmares werd verplaatst naar het wandelpad langs waterattractie Splash Battle. Er kwamen nieuwe decoraties, waaronder een groot kasteel met een hangconstructie voor een acteur.

De scare zone Villains, bij de Space Shot, keer in 2023 niet terug. Dat plein blijft leeg. Overdag, tijdens de Spooky Days, worden de vijf scare zones bevolkt door kindvriendelijke figuren. Er is dan ook een extra gebied: Road Kill, op de plek van het nieuwe familiegedeelte Speed Zone Off Road. Daar verschenen nog geen extra decoraties.

Nieuwe spookhuizen
In het park zijn ook al de eerste tekenen zichtbaar van de twee nieuwe spookhuizen The Final Slay Ride en Urban Explhorror. De entree van beide belevingen bevindt zich achter achtbaan Condor, tussen Speed Zone Off Road en coaster Goliath. Wie de horrorattracties overleefd heeft, eindigt in de buurt van wildwaterbaan El Rio Grande.Download de Looopings-app voor iPhone of Android en ontvang meldingen bij breaking news
Meer Walibi Holland
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be