Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Fans

Modelbouwer ontroostbaar: pretparkminiaturen gesloopt

16-09-2023, 15.24 uur

Een Franse pretparkfan is vijf jaar aan werk kwijtgeraakt door een vandaal. Roman Kennel (19) had de attracties van het Franse pretpark Nigloland in het klein nagebouwd. Vorig jaar mocht hij zijn modellen al exposeren in het park. Deze zomer stonden de creaties in een winkelcentrum, maar daar ging het fout.

Iemand heeft de miniaturen afgelopen week toegetakeld, waardoor ze zwaar beschadigd raakten. Op foto's is te zien hoe verschillende attracties gesloopt zijn. "Ik ben geschokt en boos", laat Kennel weten aan regionale media. Hij zegt geen idee te hebben wie verantwoordelijk is voor de schade.

Eigenlijk zouden de schaalmodellen zeker tot volgend weekend blijven staan in Carrefour Quetigny, op zo'n anderhalf uur rijden van Nigloland. De maker overwoog zelfs om de tentoonstelling met drie weken te verlengen. Nu is er een vroegtijdig einde gekomen aan de expositie.

Meer fans
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be