Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling: Danse Macabre

Foto's: Efteling geeft blik achter de schermen bij installeren mast Danse Macabre

14-09-2023, 16.54 uurBeeld: Efteling, @84eric

De Efteling is bezig met het installeren van het ritsysteem van de nieuwe attractie Danse Macabre. Vorige week arriveerden technische onderdelen op de bouwplaats. Vandaag werd een enorme mast met uiterste precisie op de juiste plaats gezet in het toekomstige attractiegebouw.

Dat gebeurde via het dak, met behulp van een gigantische hijskraan. De 6,5 meter hoge mast kwam in delen aan in de Efteling. "Het precisiewerk startte toen de mast boven de opening van de dakconstructie hing", legt de Efteling uit.

"De mast moet namelijk exact op de juiste plek staan ten opzichte van het gebouw, waterpas en op het juiste aantal graden." Uiteindelijk werd de mast losgekoppeld van de kraan. Er komt nog een tweede deel bovenop. Beide delen wegen samen 45.100 kilo. Ze maken deel uit van de basis van het ritsysteem van Danse Macabre.

108 bezoekers
De tientallen miljoenen euro's kostende attractie wordt geleverd door de gerenommeerde fabrikant Intamin uit Liechtenstein. Het attractietype - dynamic motion stage - bestaat nog nergens anders ter wereld. 108 bezoekers nemen tegelijk plaats in één van zes koorbanken op kleine draaischijven. Die staan op een grotere draaischijf met een diameter van 18 meter.

De banken kunnen los van elkaar bewegen, maar soms vormen ze één harmonieus geheel. Door de grote schijf te laten draaien, stijgen, dalen en kantelen, dansen de inzittenden als het ware op de klanken van het iconische muziekstuk waar de attractie naar vernoemd is.

Meer Efteling: Danse Macabre
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be