Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Artis

Dierentuin in het donker: Artis doet mee aan Amsterdam Dark Festival

14-09-2023, 17.35 uur

Artis doet het licht uit. Het dierenpark in de hoofdstad werkt mee aan de eerste editie van het Amsterdam Dark Festival, waarmee aandacht wordt gevraagd voor lichtvervuiling in grote steden. "Kunstlicht verstoort een gezond bioritme van dieren, planten en mensen", laat de dierentuin weten.

Daarom zet Artis zich sinds 2019 in om de verlichting zo veel mogelijk uit te doen. Tijdens het Amsterdam Dark Festival op zaterdag 23 september kan er gewandeld worden door een pikdonker park. Initiatiefneemster Marjolijn van Heemstra zal de avond op poëtische wijze openen, gevolgd door een bijeenkomst in het planetarium.

Daarna volgt de wandeling in het donker. De dierentuin presenteert zichzelf als "één van de weinige plekken in de stad waar het licht nog écht uit gaat 's nachts", om de biodiversiteit te steunen én om duurzamer om te gaan met energie.

Boswachter
Ook na het Amsterdam Dark Festival staat Artis stil bij "de schoonheid van de duisternis". Op zaterdag 21 oktober wordt in het park de Week van het Donker afgetrapt. Een boswachter komt vertellen over het belang van het donker voor de natuur. Verder staat dan wederom een nachtwandeling op het programma.

Bezoek onze webshop op Pretparkwinkel.nl
Meer Artis
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be