Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Attractiepark Toverland

Aangekondigde vernieuwingen Toverland na ruim twee jaar nog niet doorgevoerd

21-09-2023, 13.41 uur

Toverland kondigde ruim twee jaar geleden aan dat enkele attracties vernieuwd zouden worden, maar de aanpassingen zijn nooit doorgevoerd. Het gaat om twee attracties in het overdekte themadeel Land van Toos: klimberg Sim sa la Klim en het Vliegend Tapijt. In gesprek met Looopings vertelt een woordvoerster wat de stand van zaken is.

In juni 2021 maakte Toverland bekend dat de 6 meter hoge klimberg een nieuw uiterlijk zou krijgen. "Na de make-over is deze helemaal onherkenbaar veranderd", beloofde het Limburgse themapark. De constructie zou voorzien worden van nieuwe thema-elementen, waaronder een oosterse toren van bijna 4 meter hoog.

Ook het Vliegend Tapijt - een vrijevaltoren voor de allerkleinsten - zou een nieuw decor krijgen. Het was de bedoeling om de attractie te voorzien van een afbeelding van mascottes Toos Toverhoed en zwijn Morrel, al vliegend op een tapijt.

Voorrang
Beide wijzigingen gingen tot op de dag vandaag echter niet door. "We hebben ervoor gekozen om andere projecten voorrang te geven", legt de voorlichtster uit. Toverland was de afgelopen jaren druk met de renovatie van waterbaan Expedition Zork, het lanceren van een winter-evenement, het uitbreiden van themagebied Avalon en het bouwen van het nieuwe spookhuis Now You're Mine.

Op dit moment vinden voorbereidingen plaats voor de komst van een gloednieuw kantoorgebouw. De vernieuwingen in het Land van Toos zijn echter nog niet van tafel. "Deze aanpassingen staan nog steeds op de planning", aldus de woordvoerster. "Helaas is op dit moment nog niet bekend wanneer ze gerealiseerd zullen worden."

Magiestraat
Sommige zaken in het Land van Toos zijn al wel onder handen genomen. Zo bracht men in 2021 al subtiele veranderingen aan in het Toverhuis en de Magiestraat. Ook werd toen nieuwe muziek geïntroduceerd, gecomponeerd door de vaste leverancier IMAscore.

Meer Attractiepark Toverland
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be