Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Efteling neemt bijna 12.000 nieuwe zonnepanelen in gebruik

19-09-2023, 12.12 uurBeeld: @RingelbergNick

Een nieuwe zonneweide van de Efteling is af. In mei begonnen de werkzaamheden voor een veld met bijna 12.000 zonnepanelen, gelegen in de buurt van de parkeerplaats. Sinds enkele weken zijn de panelen in werking, bevestigt een Efteling-woordvoerder aan Looopings.

Vorig jaar werd een deel van het parkeerterrein al voorzien van overkappingen met meer dan 12.000 zonnepanelen. Daar is nu een extra weide bijgekomen. "De nieuwe zonnepanelen zijn sinds ongeveer half augustus helemaal gereed en in gebruik", meldt de voorlichter. "Dus de zonnige dagen van de afgelopen weken hebben we mooi meegenomen."

Eerder liet de Efteling weten dat de panelen naar verwachting vanaf september 2023 actief zouden zijn. De weide van circa 29.200 vierkante meter ligt tussen de Eftelingsestraat en de Dreefseweg. Er is gebruikgemaakt van grondwallen en houtwallen, aangekleed met bomen en beplanting.

Stroomnet
Dankzij de installatie kan de Efteling in totaal zo'n 35 procent van het huidige jaarlijkse elektriciteitsverbruik zelf opwekken. Het attractiepark beschikt nu over ruim 25.500 zonnepanelen. Op dit moment zoekt men nog naar een oplossing voor het overbelaste stroomnet in de regio, voor momenten dat er minder stroom wordt opgewekt.

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be