Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Batavia Stad Fashion Outlet

Plannen voor waterpark en pretparkattracties bij winkelcentrum Batavia Stad

17-09-2023, 20.48 uur

Wordt het Bataviakwartier in Lelystad een toeristische trekpleister van formaat? De gemeente Lelystad wil het gebied de komende jaren uitbreiden met verschillende bezienswaardigheden, als aanvulling op het bestaande winkelcentrum Batavia Stad Fashion Outlet. Een waterpark en een boulevard met pretparkattracties behoren tot de mogelijkheden, blijkt uit de plannen.

Batavia Stad is nu al goed voor enkele miljoenen bezoekers per jaar. In de omgeving liggen ook de Bataviahaven en museum Batavialand, inclusief de bekende Bataviawerf. Als het aan de gemeente ligt, worden daar bijvoorbeeld een waterpark, een hotel, een survivalpark, bars, restaurants, een entertainmentcomplex en attracties aan toegevoegd.

Op die manier verandert het Bataviakwartier in een meerdaagse bestemming. De concepten staan nog niet vast: er wordt nog onderzoek gedaan naar alle mogelijkheden. Deze maand startte een zoektocht naar investeerders en exploitanten die bereid zijn om mee te werken aan het ontwikkelen van de verschillende onderdelen.

Bestaansrecht
Het waterpark kan naar verwachting zo'n 350.000 bezoekers per jaar trekken, waarvan een relatief hoog percentage - meer dan 75 procent - ter plaatse blijft overnachten. "Elke nacht verblijven er zevenhonderd tot duizend gasten die overdag en 's avonds vertier zoeken", staat in een eerder verschenen verkenningsdocument. "Daarmee is dit hotel een belangrijke poot onder bestaansrecht van horeca en andere voorzieningen in heel Bataviakwartier."Langs het water moet een promenade komen, die in de plannen Boardwalk wordt genoemd. Daar is plek voor horeca, winkels, entertainment en attracties met losse tickets. Als opties noemt men een reuzenrad, een zweefmolen, een schommelschip, botsauto's, een draaimolen en een achtbaan. "Zo'n zone is ook 's avonds open, hetgeen langere openingstijden van Batavia Stad rechtvaardigt."

Uitzichtpunt
Een Extreme Adventure Park zou extreme sporten als abseilen en tokkelen kunnen huisvesten, gecombineerd met extreme ervaringen als een uitzichtpunt op grote hoogte. "Mogelijk biedt het ook ruimte voor de koppeling met een indoor themapark", valt te lezen in het document. Men hoopt dat de gemeenteraad in de zomer van 2024 het benodigde bestemmingsplan kan vaststellen.Meer Batavia Stad Fashion Outlet
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be