Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Plaswijckpark

Honderdjarig Rotterdams familiepark slaat eerste paal van nieuw paviljoen

18-09-2023, 18.23 uur

Het honderdjarig bestaan van het Rotterdamse familiepark Plaswijckpark is deze maand gevierd in het bijzijn van burgemeester Ahmed Aboutaleb. Tijdens een speciaal jubileumweekend sloeg hij de eerste paal voor een gloednieuw paviljoen. Er worden extra speelactiviteiten in ondergebracht.

Aboutaleb werd vergezeld door bestuursvoorzitter Annemarie Blok-Weverling. "Dit paviljoen zal, bij goed en slecht weer, een geweldig toevluchtsoord worden voor bezoekers", laat een woordvoerder weten. Jonge bezoekers kregen de kans om de allereerste paal te beschilderen.

De toevoeging komt op de plek van het oude Ecotopia, dat een natuurlokaal en een speelkas huisvestte. Die onderdelen keren elders in het park terug. Ook de minigolfbaan werd verplaatst.

Dierenpark
Plaswijckpark, geopend in 1923, is een kleinschalig attractie- en dierenpark. Het terrein bestaat uit de drie gedeeltes Dierenwijck, Wandelwijck en Speelwijck.

Door het startsein te geven voor de bouw van het nieuwe paviljoen, luidde Aboutaleb ook direct een heus feestjaar in. "We zijn ontzettend trots op de geschiedenis die Plaswijckpark in de afgelopen honderd jaar heeft opgebouwd", zegt directeur Fred Nijveld.Meer Plaswijckpark
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be