Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Zoo Salzburg

Neushoorn valt verzorgers aan in Oostenrijkse dierentuin: vrouw overleden

12-09-2023, 23.59 uur

Een neushoorn heeft dinsdagochtend een dierverzorgster aangevallen in de Oostenrijkse dierentuin Zoo Salzburg. De 33-jarige vrouw uit München overleefde het voorval niet: ze bezweek ter plekke aan haar verwondingen. Haar man, die eveneens dierverzorger is, schoot het slachtoffer te hulp. Daarbij werd hij ook te grazen genomen.

De vrouw werkte sinds 2014 in het dierenpark. Ze was bezig met een routineklus in het neushoornverblijf: het aanbrengen van crème op de 1800 kilo wegende vrouwelijke neushoorn Yeti. Daarbij ging het onverwachts fout: het dier reageerde om onduidelijke redenen extreem agressief.

De vrouw raakte gewond aan haar borst. Reanimatiepogingen mochten niet baten. Op een persconferentie gaf dierentuindirectrice Sabine Grebner dinsdag aan dat er de afgelopen dertig jaar nooit ongelukken gebeurd zijn met de neushoorns. Ze vertelde ook dat de verzorgster in kwestie veel ervaring had en altijd zeer voorzichtig te werk ging.

Spoedoperatie
Haar partner is met ernstig letsel overgebracht naar het ziekenhuis, waar hij een spoedoperatie onderging. Toen hij het dier probeerde weg te jagen, werd hij ook aangevallen. De man, die een gebroken dijbeen opliep, is wel buiten levensgevaar.

Vanwege het incident bleef Zoo Salzburg vandaag dicht voor publiek. Ook op woensdag en donderdag zijn bezoekers niet welkom. "In verband met een tragisch arbeidsongeval gesloten", valt te lezen op de website van het park. Vrijdag gaan de poorten weer open, al zal het neushoornverblijf niet toegankelijk zijn.

Camerabeelden
De politie en de arbeidsinspectie zijn een onderzoek gestart. Men wil camerabeelden van de omgeving verzamelen. Wellicht is er 's nachts iets gebeurd waardoor de neushoorn van slag raakte. In de neushoornstal zelf hangen geen camera's.

Het management gaat bekijken hoe de verzorging van de neushoorns verbeterd kan worden en welke aanvullende veiligheidsmaatregelen er nodig zijn. Yeti zal in ieder geval niet worden geëuthanaseerd.

Meer nieuws
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be